Трансплантация на коса - 2500 €

7 7 ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 1500 ПРИСАДКИ - 2500 €

ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 2500 ПРИСАДКИ - 2840 €

ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 3000 ПРИСАДКИ - 3180 €

 

FUE ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА:

FUE (Follicular Unit Extraction) трансплантацията на коса е метод за присаждаждане, използващ присадки от собствената коса (предимно от тила), който се използва от 2004 година. С пънч биопсична апаратура, достигаща до корените на косата и фоликулите на космите, те се изземат за присадка цели. Ако пациента се нуждае от 2000 присадки за покриване на определена зона, този процес по набавяне на присадки се повтаря 2000 пъти. Повечето експерти предпочитат използването на моторна система с оглед спестяване на време. С тази система е възможно осигуряването на повече присадки в по-чести интервали. Друго предимство на системата е получаването на множество корени, което улеснява процеса на успешната трансплантация на присадката.
 
АНЕСТЕЗИЯ:
 
За да се избегне болката за пациента в областта, от която се вземат присадките, по време на процеса се използва локална анестезия в тази зона. Анестезията се поставя със специална игла, като поставянето е безболезнено и действието й започва след 3-5 минути. По време на операцията болка не се усеща и много често дори след операцията пациентите не изпитват нужда да използва обезболяващи. Групата от рискови пациенти са тези, които имат алергии, диабет, сърдечносъдови заболявания, безспокойство . В този случай е необходима и задължителна предварителна консултация с анестезиолог.
 
ВЗЕМАНЕ НА ПРИСАДКИ:
 
За вземането на присадки чрез моторен метод в третираната зона трябва да бъде изпълнена със специална течност. При така третираната с течност повърхност, присадките се изваждат по-лесно и с по-здрав корен. За няколко часа могат бъдат взети около 1000-1500 присадки. Това зависи от преценката на лекаря спрямо третираната тъкан на пациента - състоянието на кожата, количеството кървене или други възпрепядстващи условия.
 
ОТВАРЯНЕ НА КАНАЛИТЕ:
 
Отварянето на каналите се извършва от специален апарат, като броят на отворените канали се планира предварително и е равен на броя на присадките. По време на този процес ъгълът на растеж на косъма се опраделя със специални очила от лекаря, което е от съществено значение за правилното трансплантиране на косата и добрия естетически ефект. През това време пациентът слуша музика или гледа телевизия. В рамките на час могат да бъдат отворени около 2500-3000 канала.
 
ПРИСАЖДАНЕ:
 
След като присадките са взети, те са защитени и съхранени в стелирен контейнер с течност. Съгласно броя на корените, те са разпределени на единични, двойни и такива с много корени, като този процес е извършен прецизно и точният брой и вид на присадките е ясен. Този процес е важен, тъй като не всяка присадка с различн брой корени може бъде успешно трансплантирана на всяко място. Например, за да бъде операцията успешна, планирането на присадки с единичен корен в предната част на главата е изключително важно. За да се избегнат съмненията, индексът на присадките се фотографира и добавя към архива на пациента. Тъй-като предната линия на косата е по-тясна, трансплантацията на единични присадки там се извършва с повишено внимание. От изключителна важност е екипът от лекари да е с добър опит и способен да трансплантира присадките в каналите синхронно. Процесът трябва да бъде бърз, веднага след присаждането се поставя специална течност, чието засъхване трябва да се избегне. Присаждането отнема приблизително същото време, колкото вземането на присадките. Когато процесът се извършва от двама или трима лекаря, времетраенето е по-кратко. Самото присаждане е най-лесно поносимия за пациента етап от операцията - пациентът е в полу-седнало положение, не изпитва никаква болка по време на присаждането и гледа телевизия.
 
СЛЕД ОПЕРАЦИЯТА:
 
Не е необходима хоспитализация след операцията и пациентът се освобождава веднага. Зоната, от която са взети присадките е покрита със специален течен силикон. Бандаж не е необходим. Пациентиът може да използва шапка със специална кройка, която скрива третираните зони при пътуването си към дома. След пристигането у дома, шапката трябва да бъде премахната и през този и следващия ден да не излиза или да не извършва никакви дейности. Въпреки това, при услувие, че пациентът не навежда главата си напред, може да извършва дейности като работа с компютър. Спането през първата нощ обикновено е проблемно, въпредки че пациентът след операцията се чувства изтощен, любопитството и сраха често възпрепятстват спането. При заспиването, пациентът трябва да спи обезателно на тила си, без контакт на зоната, в която е транспланирана коса със възглавница или други предмети. През първата нощ се препоръчва това да бъде контролирано от негов близък, който е буден на определени интервали, а главата на пациента да е подкрепена от специалана възглавница на врата. Пациентът не трябва да спи на страни или по лице! След първото измиване, пациент се чувства и спи по-комфортно. Позицията за спане може да бъде променяна в повечето случаи след около 7-10 дни.
 
ПЪРВО ИЗМИВАНЕ:
 
Съвет кога точно да бъде направено първото измиване ще ви бъде даден само от вашия лекар. То се определя най-рано 24 часа и най-късно до 72 часа след операцията. Първоначално определено количество омекотяващ лосион се на върху зоната, на която е трансплантирана косата и се изчаква 20-45 минути. След като балсамът е омекотил дехидратирания участък, косата се изплаква с топла вода и се почиства от лосиона. След това специален медицински шампоан, разпенен на дланта на ръката се поставя по всички участъци на главата, включително и трансплантирания. Измиването трябва да става само с върха на пръстите, а другите части на ръката да не се използват. Косата се подсушава с попиване, без да се търка с хартиена кърпа. Мястото, от където присадките са взети трябва да бъде почистено с ампула рифампицин или антисептичен разтвор, желатено в първите 3 дни. В следващите дни не е необходима някаква специална грижа. С всеки изминал ден измиването трябва да бъде увеличавано, след около 7-10 дни коричките и засъналата кръв ще паднат. Тази операция се повтаря всеки ден, като след петнадестия ден, нормалния навик на измиване може да бъде възстановено. След петнадесетия ден пациентът може да продъжи да мие косата си или да я мие по-рядко, като в един ден повече от едно измиване също е възможно, но не се препоръчва. Изключително важно е косата да се мие само с медицински шампоан, който лекарят е изписал.
 
МЕДИКАМЕНТИ:
 
Със серума, който се влива по време на операцията, всички необходими медикаменти се приемат от пациента венозно. Серумът съсдържа успокителни и обезболяващи медикаменти, антибиотици и лекарства предотвартяващи отоци. По този начин пациентът не чувства болка или дикомфорт по време на операцията и се предотвратява риска от инфекция. Въпреки това, медикаментите приемани по време на операцията не са достатъчни 100% да защитят пациента след нея, което налага антибиотиците, болкоуспокояващите, антисептичните и предотвратяващи отоци медикаменти по предписание на лекаря след това. Приемането на антибиотици обикновено продължава 5-7 дни в зависимост от пациента, болкоуспокояващи около 1-3 дни, медикаменти против отоци 4 и антисептици 3 дни. След спирането на антибиотиците не е необходима употреба на повече медикаменти.
 
ПОДСТРИГВАНЕ:
 
Не е добре косата да се подстригва през първите 2 седмици. След втората седмица може да бъде подстригвана с машинка или ножица. След 60 дни може да бъде сменена прическата. През този период е добре да бъдат посещавани само фризьори, които имат опит с клиенти с трансплантирана коса при промяна на прическата.
 
ВТОРИ ИЛИ ТРЕТИ ПРОЦЕДУРИ
 
При пациенти, при които цялата коса липсва или участъка не може да бъде покрит само с една процедура, може да бъде планирана втора или дори трета такава. В този случай най-добрия вариант е да бъде изчакано 8 месеца. Ако пациентът реши да не чака, а да го направи на две поледователни сесии че трансплантираните присадки ще бъдат по-малко по този начин. Пациент, който при първа процедура има 2000 присадки от общо 3000 предвидени, 1000 присадки остават за следващия ден. Ако изчака 8 месеца между първата и втората сесия, броят на присадките за втората ще се увеличи от 1000 на 1800 корена. По този начин броят на трансплантираните присадки ще е  3800, а не 3000.
 
 
Текстът е само информативен, НЕ използвайте информацията за самолечение и винаги се обръщайте към вашия лекуващ лекар!
 
 
 Пакетни All Inclusive цени: 
 ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 1500 ПРИСАДКИ - 2500 € - 3 дни

 ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 2500 ПРИСАДКИ - 2840 €- 3 дни

 ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 3000 ПРИСАДКИ - 3180 € - 3 дни

 ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 3500 ПРИСАДКИ - 3520 € - 3 дни

 ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 4000 ПРИСАДКИ - 3860 € - 3 дни

 ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 4500 ПРИСАДКИ - 4200 € - 3 дни

 ALL INCLUSIVE ЦЕНА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ НА КОСА 5000 ПРИСАДКИ - 4540 €- 3 дни

 Пакетните цени включват:
  • Вашата операция
  • Локална анестезия
  • Всички медикаменти по време да престоя ви в клиниката
  • Консулатация с лекаря ви
  • Всички необходими предоперативни изследвания
  • Болнично облекло (ако операцията го изисква)
  • 3 нощи с включена закуска в луксозен хотел 4* в Истанбул
  • Всички трансфери от и до летището, хотела и клиниката
  • Следоперативен преглед от вашия лекар
  • 24 часа/7 дни в седмицата отворена линия за спешна помощ при нужда
ВСИЧКИ ЦЕНИ СА ОКОНЧАТЕЛНИ БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ!
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

 

Contacts and Booking

ISTANBUL, TURKEY

Mah. Isiklar Street  32 - A, Atasehir

Call Center - English + 90 542 82 81 830

 

 

You are here: Hair Transplant