Порцеланови корони и др.

dis Металокерамична корона - 186 €

Порцеланова корона (цирконий)  - 295 €

Иновативна CAD-CAM корона (цирконий) - 366 €

 

За разлика от фасетите, короните най-често се постявят на умъртвени зъби. Те се прилагат, когато е невъзможно поставяне на пломба, липсва голяма част от зъба или има опасност от счупване. Чрез короната се възвръща правилната повърхност и форма на зъба, значително се подобрява дъвкателната функция и естетичния облик на зъба.

Короните се изработват от ралични материали: метални (златни) корони, които имат пластмасова фасета, металокерамични и порцеланови корони. Най-здрави и естетични са металокерамичните корони с циркониева основа и CAD-CAM короните. Както при фасетите за поставянето на корони са необходими две посещения: на първото зъбите се изпиляват и се взема отпечатък за лабораторията. Там изработват фасетите, така че да пасват перфектно на зъба. През това време на пациента се поставят временни корони. При второто посещение изработенитекорони се залепват на зъбите и вие си тръгвате от клиниката с една по-красива усмивка.

 
Боли ли изпиляването на зъбите, за да се поставят корони?

Не, поставянето на корони е обикновено върху вече умъртвени зъби, но когато се налага да се изпили жив зъб, се поставя упойка, за да бъде процедурата напълно безболезнена за пациента.

Колко дълготрайни са короните?

Металокерамичните корони имат живот поне 15 години при спазване на добра устна хигиена, в останлите случаи поне 10 години. Това не означава, че след петнадесетата година е задължително да се наложи подмяната им, а че устойчивостта и естетичния им вид след този период плавно намаляват.
 
Прави ли се избелване на зъбите при наличие на корони?
 
По принцип избелването не е противопоказно при наличието на корони, но трябва да знаете, че цветът на короната ще остане непроменнен. Поради тази причина ако короната е на преден зъб естетичния ефект ще бъде загубен и трябва след избелването тя да се смени.
 
 
Текстът е само информативен, НЕ използвайте информацията за самолечение и винаги се обръщайте към вашия лекуващ лекар!
 
 
цени: 
 1 бр. металокерамична корона  - 186 €
 1 бр. металокерамична корона - цирконий  - 295 €
 1 бр. металокерамична корона CAD-CAM - цирконий - 366 €
 1 бр. инлей керамика CAD-CAM  - 295 €
 1 бр. инлей (OD) CAD-CAM - 235 €
 1 бр. инлей (MOD) CAD-CAM  - 235 €
 1 бр. инлей (OM) CAD-CAM  - 235 €
 
ВСИЧКИ ЦЕНИ СА КРАЙНИ БЕЗ ДА Е НЕОБХОДИМО НИКАКВО ДОПЛАЩАНЕ!
 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

 

Contacts and Booking

ISTANBUL, TURKEY

Mah. Isiklar Street  32 - A, Atasehir

Call Center - English + 90 542 82 81 830

 

 

You are here: Aesthetic Dentistry Porcelain Crowns